top of page

Partnerstvo s Naoris Protocol

S oduševljenjem najavljujemo naše partnerstvo sa Naoris Protocolom, s ciljem razvoja dugoročnih sigurnosnih strategija i obrazovnih inicijativa.Naoris Protocol je blockchain i baziran na umjetnoj inteligenciji, to je decentralizirana mreža sajber sigurnosti. Njihov cilj je obnoviti sajber sigurnost u svim sektorima privrede. Naše misije su usklađene, jer su obje naše organizacije odlučne razviti sigurnost u digitalizaciji ekonomije i braniti se od neprijateljskih vanjskih uticaja kao što su sajber napadi.


Naoris Protocol koristi ometajuću Swarm AI i Blockchain tehnologiju, dizajniranu da značajno smanji rizike i troškove kibernetičke sigurnosti. Oni pretvaraju tradicionalno nepouzdane mrežne uređaje u skup sajber pouzdanih validatorskih čvorova, koje pokreće tokenizirana sajber-sigurna machine-to-machine economy, tako da se pojedinačne tačke kvara pretvaraju u više tačaka odbrane koje identifikuju rizike u stvarnom vremenu, pod konsenzusom.


Kako se navodi na njihovom Medium blogu, ovaj savez će ojačati sajber odbranu Bosne i Hercegovine i pružiti istraživačku bazu za efikasnost decentralizovanih sistema. U međuvremenu, CSEC-ova ekspertiza pomoći će u istraživanju politike, informirajući razvoj njegove tehnologije u borbi protiv rastućih troškova sajber kriminala.

6 views0 comments

コメント


bottom of page