top of page

uto, 05. mar

|

Sarajevo

Osiguraj priču! / Secure your story!

Pridružite se inspirativnoj radionici o cyber sigurnosti namijenjenoj medijskim profesionalcima! Otkrijte ključne aspekte cyber sigurnosti i naučite kako zaštititi sebe i svoj rad. Ne propustite priliku za unapređenje svog znanja i razmjenu iskustava. Vidimo se u Tarčin Forest Resortu 5. marta 2024.

Osiguraj priču! / Secure your story!
Osiguraj priču! / Secure your story!

Time & Location

05. mar 2024. u 10:00 – 16:00

Sarajevo, Vilovac B B, Sarajevo 71240, Bosnia and Herzegovina

About the event

Radionica "Osiguraj priču! / Secure the story!" o cyber sigurnosti namijenjena je novinarima, urednicima, producentima i ostalim medijskim profesionalcima. Cilj ove radionice je pružiti dublje razumijevanje ključnih pitanja vezanih uz cyber sigurnost te kako ih uspješno integrirati u vaš profesionalni rad. Naglasak je stavljen na zaštitu vas i vašeg posla u digitalnom okruženju.

Radionica će se održati 5. marta u prekrasnom Tarčin Forest Resortu u Sarajevu. Troškovi puta, hrane i osvježenja su obezbijeđeni kako bi se učesnici mogli potpuno posvetiti učenju i razmjeni iskustava.

Kroz ovu interaktivnu radionicu istražit ćemo ključne aspekte cyber sigurnosti i shvatiti zašto je ona od presudne važnosti za pojedince, organizacije i društvo u cjelini. Steći ćete praktične vještine kako zaštititi vaše lične podatke, identitete i digitalne resurse od cyber napada te naučiti prepoznati i adekvatno reagirati na potencijalne prijetnje. Raspravljat ćemo o metodama istraživanja i izvještavanja o cyber prijetnjama i napadima te kako osigurati sigurnost informacija u digitalnom okruženju.

Radionicu organizira Centar za cyber sigurnost (Cyber Security Excellence Centre – CSEC) uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i u partnerstvu s Balkanskom istraživačkom mrežom Bosne i Hercegovine (BIRN BiH/Detektor) te Internewsom.

Schedule


  • 15 minuta

    Dobrodošlica i uvodno obraćanje


  • 1 sat 15 minuta

    Osnove cyber higijene (Enes Halilović, CSEC)

6 more items available

Share this event

bottom of page